Max Martin och Denniz Pop

När vi pratar om Svenska musiker, så är det många som ska nämnas. Abba – absolut. Roxette, Ace of Bace, Robyn med mera. Många är de, och alla är omtyckta över alla världens gränser. Men, det är några musiker som tyvärr glöms bort ibland. Musiker som utåt inte synts så mycket, men som står för mängder av den musik som spelats på radio över hela världen. Det handlar om de två största musiker Sverige kanske haft, det handlar om Max Martin och Denniz Pop.

Max Martin och Denniz Pop jobbade tillsammans på skivbolaget Cherion, och jobbade med några av 90-talets största artister. Hur det gjorde för att skriva dessa fantastiska låtar, och samtidigt få inspelningarna att låta perfekt är helt oförståeligt. För det första lär de haft fantastisk akustik i studion (kanske använde de sig av allakustik.se?) och för det andra är det knappt möjligt att skriva så här många bra låtar. De är verkliga människor som behöver uppmärksammas! Här är några av de låtar de skrivit tillsammans:

  • Ace Of base – The Sighn
  • Backstreet Boys – I wanna be with you, Quit playing games with my heart, As long as you love me och mångafler
  • Bryan Adams – Before the night is over, Cloud number nine
  • Robyn – Show me love, Do you know
  • Nsync – I want you back, tearing up my heart
  • Britney Spears – Crazy, Baby one more time, I will be there, Oops I did it again och många fler
  • Celine Dion – That’s the way it is

Det är I princip dessa män som gjort dessa band och artister till vad de är idag. Och de ska verkligen nämnas om man pratar om svenska storheter. Speciellt med tanke på att Denniz Pops död 1998 (av cancer).

Det var verkligen en sorg när för Musiksverige när Denniz Pop avled. I en artikel har sångerskan Jessica Folcker berättat hur det var för henne när han försvann, då hon var hans flickvän. Så här säger hon:

– Den första tiden var ingen rolig tid. Men allt drogs i gång och jag hängde på, ut och jobba. Jag har alltid varit stark, det kommer nog från mina föräldrar. Med tanke på allt jag har varit med om i livet är det en bra egenskap.