En sorglig dag för svensk musik

Att Sverige är bra på musik är ingen hemlighet, det har vi skrivit om många många gånger och det är helt klart någonting vi svenskar är stolta över. I ett inlägg här har vi  skrivit om vilka artister vi svenskar har att var stolta över, så här står det:

Sverige är verkligen ett land som vi kan vara stolta över, det produceras och exporteras nämligen otroligt mycket musik här som är uppskattat över hela världen. ABBA, Swedish House Mafia, Avicii… listan kan göras lång, behöver vi säga mer? Just nu är det nog faktiskt Avicii som är allra hetast, och för bara drygt en vecka sedan plockade han hem ett ärofyllt pris på MTV European Music Awards

????????????????????????????????????????

Det var många glada miner när vi fick se Avicii ta emot priset, men idag är det faktiskt en sorgens dag. Varför? Tidigare idag nåddes vi av nyheten att den svenska och stora duon The Knife splittras. Duon som består av  de syskonen Karin och Olof Dreijer gick ut med nyheten till magasinet Dazed & Confused och den 1 november i år spelar duon i Göteborg, för sista gången. Vad de ska göra efter de lagt ner är än inte klarlagt.

Duon bildades 1999 och har sedan dess släppt hela sex album. De har vid flera tillfällen blivit nominerade till Grammisar och också vunnit en. Det var 2003 duon vann för bästa popgrupp, men de valde att inte komma till galan utan skickade istället två konstnärer förklädda till gorillor med nummer 50 på dräkterna. Detta i protest mot den manliga dominansen i musikbranschen.

Det är en sorg att se detta band lägga ner, både musikaliskt och politiskt.